Някой някъде днес
изтри от паметта ми
образа на врага.
Ами сега?
Някой ограби страха ми
до последната фибра.
Че как така без враг?!
Иде ми да полудея –
пренебрегнат,
без свирепа цел,
без омраза –
пълен вакуум.
Навярно в мен ще е врагът...
Оглеждам се – някой ми се плези.
Детето на съседите се смее.
О,ще го науча него аз!
Иглата на омразата
сърцето ми взривява.
В неистова мъгла се потопявам
приел отново
дозата враждебност.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
Благодаря за коментара и оценката, Вили!