9 nov 2009, 14:05

Помен 

  Poesía
731 0 10

Родата беше се събрала,

навярно за последно.

Баба ми седеше в ляво,

забрадена във черно.

Беше мъничка и слаба -

само жили и инат.

Чоплеше трохи от хляба,

(раздадоха ни по комат)

и с вино ги преглъщаше.

На шегите ни се смееше -

помена във сватба се превръщаше,

а и още колко ще живее...


Че отнякъде пристигна мода -

помен приживе да правиш.

С музика изпраща те народа...

А ти иде в виното да се удавиш!

© Веселка Пенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??