24 ene 2012, 17:56

Посред зима - пролетно 

  Poesía » Otra
885 0 24


Върнаха се птиците.
Югът долетя.
Надонесе всичките
гласове, цветя.

И от клон, надвесена,
гледа ме една
лястовичка весела –
сякаш ме позна!

Сякаш заговори ми
на познат език:
- Чурулик! Ти скоро ли
долетя? Чирик!

- Миличка! Отскоро съм.
Шестдесет лета.
Все в гнездото – в двора си.
Как да полетя?

 


© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??