На Милен
Дръж се, детето ми! Дръж се!
Дори и когато най-близките те предават...
Животът има здрави юмруци.
И всичко е надпревара...
И въпрос на оцеляване
в тази месомелачка,
в която от себе си се отдалечаваме
с всяка измината крачка...
която безпощадно ни претопява...
смилайки истинската ни същност...
Дръж се, детето ми! И устоявай
в тази предизвестена окръжност...
И играй по правилата...
Прости до... циничност...
Понякога загрубява играта...
Но вярвай ми... Нищо лично...
Дръж се, детето ми! Това е животът...
Просто една въртележка...
Ние само го мислим за сложен...
И го носим като гердан oт грешки...
Който понякога натежава...
Толкова земен... Човешки...
Боси танцуваме върху жарава...
Трогателно тъжно-смешни...
Дръж се, детето ми! Не се предавай!
Дори срещу течението... И съдбата...
Дори да боли сляпата вяра...
Не гаси в душата си светлината!
© Нина Сименова Todos los derechos reservados
Просто една въртележка...
Ние само го мислим за сложен...
И го носим като гердан oт грешки...
И най-важното
Не гаси в душата си светлината!
Нинче, дано!!!