28 ene 2015, 23:02

С червилото на майка ми 

  Poesía
1130 0 4

изгладих ризата си

още мокра

и до колкото си спомням

я облякох бавно

както се облича спомен

да не би от невнимание да я разкъсам

беше ми любимата

и беше носена по много

чак ръкавите ми бяха

окъсяли в китките

както омалява детство

в нея беше топло

и миришеше на топло от ютията

все още

да си сложа ли парфюм

да си накъдря ли косата

огледалото

ми отговаря отрицателно

дори не си помисляй

да ме изкривяваш

казвам му

и слагам от червилото на майка ми

тогава нейното лице

се отразява срещу мен

със двадесет

години разлика

дали съм жива ретроспекция

на настоящето

?

© Северина Даниелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво!!
  • Зависи от майката
  • Много ми хареса този жива ретроспекция,сякаш огледалото внезапно оживя и се огледах в него. Поздрав!
  • Дали си жива не знам, Ина. Това винаги подлежи на доказване. Или както се казва - жива до доказване на противното. Но да бъдеш ретроспекция на майка си е похвално, поне за нея.

    Поздрав!
Propuestas
: ??:??