14 jun 2008, 16:08

Следобедът на петък 

  Poesía » Otra
1282 0 13

 

Следобедът на петък

се е свил

в измачканите кантове на дрехите.

И белият ми стих

от прах е сив,

(а в понеделник

беше на карета...)

 

Следобедът на петък

си личи

по счупения катинар на клетката.

Последното кафе

е най- горчиво.

Във погледа ми

вехне синьо цвете.

 

Слеобедът на петък

резонира

със всяка капка дъжд върху умората.

С последни сили

все пак я намирам,

прегръдката.

 

... ех, утре ще говорим...

 

 

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??