21 ene 2010, 23:59

Снежна симфония 

  Poesía
2005 0 21

 

Подари ми, дъжд, очите си мокри ...
                                Дай ми, ветре, косите си ...
Своите длани дайте ми, есенни листи...
Ще слепя красиво момиче,
                                      ще го нарека Есен…
И естествено – ще се влюбиш.
                                         Ще потънеш в есенна мъка.
А аз ще се превърна във дъжд,
                             ще се превърна в падащи листи,
                                                    в посока на вятъра.

Ще обиколиш с мен света -

                             по-щастлив от всякога.
... И когато Есента си отиде
                    и всичко в сняг се посипе,
замечтана и нежна,
                    отново ще седя на прозореца
                                           с лист хартия
повтаряйки нежно:
                      "Дайте ми дъжд ...
                                      Дайте ми вятъра ...
                                                Подарете ми листи ...

                                                       За моята снежна симфония...”

декември 2009 г.

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??