Сто бодливи таралежа
наумиха си веднъж
облаче да хванат в мрежа,
след това нашир и длъж
с него в синьото небе
весело да полетят.
Честно казано, не бе
никак лесно. Всеки път
то им бягаше, но ето
чу ги ято чучулиги,
литна ниско над полето
и на облака качи ги.
Таралежите на воля
весело си поиграха,
ала как да слязат долу
да измислят не успяха.
Затова и днес в небето
често прелетните птички
срещат облаче, което
е покрито със бодлички.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados