Jun 11, 2009, 6:04 PM

Сто бодливи таралежа 

  Poetry » For kids
1652 0 11

Сто бодливи таралежа

наумиха си веднъж

облаче да хванат в мрежа,

след това нашир и длъж

с него в синьото небе

весело да полетят.

Честно казано, не бе

никак лесно. Всеки път

то им бягаше, но ето

чу ги ято чучулиги,

литна ниско над полето

и на облака качи ги.

Таралежите на воля

весело си поиграха,

ала как да слязат долу

да измислят не успяха.

Затова и днес в небето

често прелетните птички

срещат облаче, което

е покрито със бодлички.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??