6 oct 2017, 0:55

Сън 

  Poesía » Otra
852 6 25

Сънувах, че помня как днешният ден се е свършил
и вкусила "утре"-то бягах ли, бягах към "вчера"...
да търся в кой миг немарливост крилете прекърших...
да бягам додето хвъркатото "мене" намеря.

 

А там се посрещнах пак "аз", но вклинена в земята –
разравях пръстта покрай себе си с пот на челото.
И нямаше помен от вятърен повей в косата.
Самотни криле тихо пърхаха... 

блясък в окото...

 

И "вчера" пак тичах в несвяст към бездомното "утре"
(нали с нечовешки усилия "днес" се изрових).
Грехът си към "мене" със бягство дано да изкупя
задето последните съ́лзи крилати изроних.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??