7 jun 2012, 15:43

Търся ласката ти... 

  Poesía
999 0 5

Като крадец на прага ми застана,

беляза с пръсти входната врата,

наметна се на тъмното с воала

и потъна в  диплите на нощта...

 

Притворила очите уморени,

здрависвах се нежно със съня,

умолявах го при мене да остане,

да ме гуши чак до сутринта.

 

Надвиснала над хребета, луната 

в тайнствени сенки пълзи

и удря бреговете на реката 

с пълноводни, яростни вълни.

 

Този шум душата ми разкъсва 

на прозрачни ивици в нощта

и търся пак ласката ти мъжка,

да прогони гневната ми самота...

 

Отекват в мрака приглушени вопли,

дочувам стъпки пред моята врата,

докосна ехото им устните ми топли,

с теб дочаках утринта.

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??