Дали е зима и вятър още духа,
но по земята пролетта пълзи.
Кокиче бяло своя цвят разпука
и там една пчела се приюти.
Разшета се и по цветята затанцува
в очакване да дойде пролетта,
светът отново в багри да лудува
и слънцето да носи топлина.
А то учудено се спря да помълчи,
засили се и вятъра надбяга.
С усмивка прати своите лъчи
да стопли този малък Работяга.
23.01.2023
© Todos los derechos reservados