20 feb 2010, 19:19

Зимна приказка 

  Poesía » Del paisaje
741 0 3

Зимна приказка плете се вън,

сняг се сипе като сребърни дантели.

Господ Бог сънува своя сън,

бяло одеяло стели.

 

 

Там се сгушва заек бял

и лисица си показва рижата муцуна,

вятърът току е спрял

своята фъртуна.

 

 

Тази картина си остава в моята глава

като сребърен печат,

искам да я обявя

аз за спомен свят.

 

 

И, когато дойде пролетта,

този спомен свят да съживя

и полека-лека със дъха си млад

аз леда да разтопя.

© Ралица Недева Недева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??