20.02.2010 г., 19:19 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
740 0 3

Зимна приказка плете се вън,

сняг се сипе като сребърни дантели.

Господ Бог сънува своя сън,

бяло одеяло стели.

 

 

Там се сгушва заек бял

и лисица си показва рижата муцуна,

вятърът току е спрял

своята фъртуна.

 

 

Тази картина си остава в моята глава

като сребърен печат,

искам да я обявя

аз за спомен свят.

 

 

И, когато дойде пролетта,

този спомен свят да съживя

и полека-лека със дъха си млад

аз леда да разтопя.

© Ралица Недева Недева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??