ПЪТЕКАТА КЪМ ХРАМА
Не мога да спечеля от лъжа –
измамата и пет пари не струва.
Но хвърля ли в браздите от ръжта –
знам – мравешкото царство ще пирува.
Щом дам на всеки хляб и светлина,
лечебен стрък живовляк и звъника –
замръкна ли на пътя сам-сама,
все някой непознат ще ме повика.
И с него ако просто поседя
на чаша чай с изпръхнала бисквита,
ще бъде пълен и щастлив денят.
Не вярваш ли – поне веднъж опитай.
© Валентина Йотова All rights reserved.