Кошмарно е когато чакаш
безмълвно с лепкава уста
и крачката не смееш да направиш,
с която ще отвориш райската врата.
Смутен пристъпваш с разум окован
в традициите на предците
с невежество залутан в същността
потъваш сигурно отмятайки си дните.
Разкъсай дребната страхливост,
простри ръце, грабни струяща светлина
и отприщи това що си заключил,
безсъвестно в отровената си душа.
Благословията смениш ли ти господна
с неверие - ще бъдеш опетнен,
и вечния ти дом ще бъде преизподня,
а земния ти път ще бъде ден за ден.
Не слушай крясъците диви
“обричай се на краткия живот”,
бъди готов за среща свише
и отговор на само три въпроса кратки
ще ти отворят пътя към безкрая,
приготви се!
© Мохамед АлиБаба Все права защищены
Поздрави!