8.08.2006 г., 17:46 ч.

* * * 

  Поезия
579 0 1

Кошмарно е когато чакаш

безмълвно с лепкава уста

и крачката не смееш да направиш,

с която ще отвориш райската врата.

Смутен пристъпваш с разум окован

в традициите на предците

с невежество залутан в същността

потъваш сигурно отмятайки си дните.
Разкъсай дребната страхливост,

простри ръце, грабни струяща светлина

и отприщи това що си заключил,

безсъвестно в отровената си душа. 

Благословията смениш ли ти господна

с неверие - ще бъдеш опетнен,

и вечния ти дом ще бъде преизподня,

а земния ти път ще бъде ден за ден.

Не слушай крясъците диви

“обричай се на краткия живот”,

бъди готов за среща свише

и отговор на само три въпроса кратки

ще ти отворят пътя към безкрая,

                                              приготви се!

© Мохамед АлиБаба Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??