16 авг. 2009 г., 16:55

* * * 

  Поэзия
340 0 2

Вали, вали и вятър лек повява,

и музика се носи покрай мен.

Душата трепва, песен пак запява.

Така пристига есенният ден.

 

Таз песен нова... Тя не обещава

сияйно слънце с трепкащи лъчи,

ни ден безгрижен в сладостна забрава,

но чувам как тържествено звучи.

 

И листи в златен дъжд са натежели.

Лозата се превръща в зреещ плод.

Мечти, копнежи, мигом полетели,

пробиват път. Откриват днеска свод.

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??