22 нояб. 2015 г., 23:09

* * * 

  Поэзия » Любовная
416 0 2

 В Плен

 

С луната си се вплела във комбина,
от нея черпиш младост, страст и сила.
От лазурното небе си даже и по синя,
необятна,непонятна като златна мина,
хиляди сърца във нокаут повалила.

 

Красивата ти същност ме държи в плен,
уж свободен съм, а сякаш хванат с окови,
пред портрета ти стоя и нощ и ден,
и взирам се в  теб толкова опиянен,
изгубил цялото си уж изваяно дар слово.

 

Но знам, че ти от мен си толкова далече,
и  тази мисъл сърцето ми  на две разсече.

 

© Кирил Панов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??