22 нояб. 2012 г., 21:25

Циганско лято 

  Поэзия » Другая
1089 0 30

Циганско лято

 

Ноември е, месецът със златно по листата,

 на топлото - циганското лято.

Слънчеви лъчи под небесата,

напомнят, че съм още жива, и житото  посято.

 

В бурето виното шуми,

а по лозата забравени блестят зрънца,

вятърът бавно ги рони 

и кълват ги малките врабци.

 

Още обикаля есента с торба,

събира ветрове и шепне

с пъстрите листа...

Ноември е врата за мене...

 

родена съм в това богатство,

от чувства, багри и топлина,

в галещото - циганското лято.

С шарени воали танцува ноември в есента.

 

 

© Мина Конарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??