Да останеш е толкова лесно,
даже храстът с рози е цъфнал
от зимното топло дихание,
награда за твойто търпение.
Да останеш е толкова трудно,
даже в камъка е поникнало цвете
и захапания от котката гълъб
отново криле е разперил.
Да си тръгнеш е толкова лесно,
даже усмивка получаваш в награда
от душата си, така уморена
от безкрайни стаени въздишки.
Да си тръгнеш е толкова трудно,
вратата като щит се изправя
пред душата ти, така уморена
от безкрайното твое търпение.
© Вяра Николова Все права защищены