12 сент. 2023 г., 20:15

Джелем, Джелем 

  Поэзия » Любовная
298 1 6

Чаках те толкова дълго,
че Луната стана кървава,
после посиня, после се подпали
и стана Жар птица.
Чаках те толкова силно,
че спрях да усещам
и спрях да виждам.
Носех се като призрак
с избледнели мисли,
като воали над пропаст
се разстели сърцето ми.
Джелем, Джелем,
Сега ми проговаряш,
Сега очите ми се съживиха,
малко преди да изгорят.
Стискам в длани всички диви ягоди,
които в мене растяха,
докато те чаках, душа моя..

© Лилия Минева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??