Острие съм бил и преди.
Белезите ми го показват.
Гледай - животът върви!
Не седи, като теб, да доказва
колко има насам и натам
във възможното вкоренени.
Вятър работа – хвъркай си сам.
Не реди другите – те са си подредени.
Ако падне нещо връз теб
и на две сам-само се разцепи,
не плачи, като стапящ се лед.
Силно реви. Тук ръцете са слепи.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены