Дървото не очаква
небето да го порази.
И мравките са му приятели...
Листата му -
миниатюрна светлина (наесен),
а стволът му -
дъждовен коловоз.
Над корените -
топла пелерина от трева,
кората -
карта на живота.
Само дърво,
но горе, над небето...
© Маргарита Василева Все права защищены
от
самотни...
дървета.