4 сент. 2020 г., 23:48  

Еделвайси 

  Поэзия
680 5 14

(защото любовта е по-силна от смъртта)

 

Дали ще превъзмогнеш някой ден

на черен гълъб - вестоносец зъл - писмото,

че, с късче мрамор станал по-студен,

ще омалее в твоите гърди животът.

 

Ще смогнеш ли да стихнеш някой ден

гнева, препасал като огнен кръг сърцето,

че без смеха ми - твоят, разорен,

ще кърпи стари споменни парчета.

 

Не знам, ще ми простиш ли някой ден

на мене - верния другар - тъй подлата измяна,

да обрека, в немилост, нашия рефрен

на неми призраци, да го припяват. 

 

Ще можеш ли да ме прежалиш някой ден, 

когато - сноп прашинки - разтворя се в ефира,

завинаги свободна от хомота "тлен"?

Ако не можеш, няма да умирам. 

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??