21 июл. 2019 г., 18:22

Градският Маугли 

  Поэзия
721 2 6

Градският Маугли

 

В неизвестен ден и час се родих,

нежелано дете в семейството бях.

Там нейде, до контейнер за смет

ме оставила мама, но аз оживях

 

Приели ме глутница псета бездомни,

от кучка с кутретата суках млеко.

Градът беше моята джунгла огромна,

от мрамор, бетон и стъкло.

 

Не знаех, че има пари и неволи,

по цял ден играех в локвите с тях,

с кутретата пухкави, рошави, волни,

ден след ден, безгрижен растях.

 

Но ето, в една бяла зима се случи!

Вървях в квартала по тротоар заледен,

краката ми боси, а студът беше кучи

и чух забързани стъпки зад мен.

 

Угрижен бях, че нямам обувки,

обърнах се и внезапна тъга ме обзе

Видях жена с инвалидна количка,

а в нея...... човек без нозе.

 

Авт. Весо: 21.07.2019г.

© Веселин Христов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

18 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??