25 июл. 2017 г., 23:00

Илка броилка 

  Поэзия » Для детей
1133 1 6

Че броенето „спорѝ“ ѝ,

всеки може да открие.

Почне уж – едно, две, три... и

по-нататъка забравя.

Но след малко продължава:

четири, шест, осем, девет...

Тъй забързана напред,

ето – пак забрави  „пет“,

а пък после, като гледам,

е пропуснала и „седем“...

Както бърза, с таз броилка,

стана доста смешна Илка.

Май, броиш ли като нея,

и на тебе ще се смеят.

© Борко Бърборко Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

"Математическа поезия" »

12 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??