Илюзия
Тръгнахме по пътища лъжливи.
Запустя тя, нашата пътека.
Никой няма да намери сили
да тръгне пак по горската просека
и да достигне мястото огряно
от утринното слънце - при цветята.
В миналото всичко ще остане,
снегът ще позапълни празнотата.
Но някога, в началото - не в края,
загледани направо в светлината,
повярвахме, че близо ще е Рая,
а искали сме да останем на Земята.
© Виолета Томова Все права защищены