27 июн. 2016 г., 08:21

Иносказателно 

  Поэзия » Другая
489 2 7

преди да се превърне в ден

нощта в прозореца се спря

огледа пламналото си лице

намръщи се на дългата коса

 

надникна в сянката на сън

прибра последната звезда

усмихна се на нещо свое

и смигнаха си с вярната луна

 

полекичка запътиха се двете

към билото на онзи хоризонт

докоснаха за миг ръцете си

едва тогава слънцето изгря

© Лина - Светлана Караколева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??