24 нояб. 2015 г., 21:43

Изповед 

  Поэзия
837 0 3

В тягостно  мълчание и тишина

смирена очи към теб повдигам,

аз, Небе, разбирам, че е така,

ти даваш ми и радост, и вериги.

 

Когато бяга от очите ми съня,

в умиление с тебе разговарям,

съзерцавам те през ярките звезди,

душата и сърцето си отварям.

 

О, Небе! Велико и могъщо си,

а аз като светулчица се рея,

летя над черни пропасти, беди,

молитва нощем тихичко си пея.

 

Моля те, прости ми светлинката,

тя гасне в душата ми, тежи,

в среднощен час, в самотата,

потребност ми са твоите лъчи.

 

Без думи в тишината нощна

споделяхме си с тебе от сърце,

че бяхме истински, се вижда

от сълзите по моето лице…

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??