6 окт. 2011 г., 14:36

Като жадна от оазис пих 

  Поэзия
903 0 11

В нозете ми умилкват се вълните

на реката, погалена от вятъра,

долавям воплите на дните,

стопили се в житейското ми бягане.

 

Лъкатушещата сянка на върбата

полазва гальовно плещите,

натежали от живот и от лутане,

от чувства, от вълнение - от скитане.

 

Целува ме ехото на гората

от всяка вейка, сплела стих,

а от сричките ти на душата -

жадна като от оазис пих...

 

Очите ни се срещат в тъмнината,

избухва като в пламък топлина,

разтопеното олово на плътта ни

пулсира още във гръдта...

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??