7 нояб. 2020 г., 09:34  

Книга за осъмване 

  Поэзия » Философская
217 6 19

Дали сте чели скоро книга,

и тя така да ви владее,

че времето ви да не стигне

и да си легнете със нея?

 

Да я прелиствате – до края,

и всяка дума да е обич,

и сякаш някой да е драскал

несподелената ви орис?

 

И с ненаситната си жажда

да я будувате – до късно,

Така ли някога се раждат

душевните ми земетръси,

 

щом с бавен шепот и – безплътни,

със мен започват да говорят

месарят, блудницата, пътник

и още непознати хора?

 

След тях душата ми се пълни

и от вълнения не мига.

От светлината – щом си тръгна,

в ръцете ми сложете книга.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??