11 июл. 2019 г., 20:21  

Кой? 

  Поэзия » Для детей
1095 3 7

Кой

 

Кой, мамо, слънцето гаси,

припалва през нощта луната,

небето със звезди краси,

а сутрин крие ги в росата?

 

Кой прави шарена дъга 

след дъжд проливен да изгрее,

да спре морето до брега...

Очите твои да се смеят?

 

Кой учи кучето да лай

и котенцето да мяýка?

кой скрива целия безкрай

във всяко цвете днес и тука?

 

Числата кой реди в хорце

и буквите, които сричам?

Кой учи моето сърце

без край, без край да те обича?

 

© Албена Стефанова Все права защищены

Произведението е включено в:
  1393 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??