Упорито... Докрай и наужким,
те подреждат света си в играта -
кавалерът на детските ризки
с дамата, дето му носи салата
от листата на трън неизвестен,
и от кал му забърква вечеря,
но е бяло – на двама в душата…
Толкова бяло, къде да намеря?
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены