26 сент. 2009 г., 01:59

Към билото 

  Поэзия
797 0 8

КЪМ БИЛОТО

 

 

                                     На приятеля ми, Йордан Тенчев,

                                     пилот-изтребител, загинал край

                                     Генерал Тошево –

                                     в памет

 

Закъснях.

Не можахме да се видим на живо.

Сега

сме заедно пак  -

ти в земята,

а аз –

по пътя към билото.

 

И аз живях

не както трябва.

Звезди и птици ми бяха приятели.

Трудно стъпвах,

не като другите.

Така и не се видяхме,

а вече толкова се загубихме.

 

Закъснях ли?

Ти ли си тръгна без време?

Светът ли е толкова кратък?

Ние ли бързо живеем?

 

Не зная.

Отивам към билото.

Не за да съм по-близо до Рая –

за да бъдем заедно

и да сме далече от сивото.

 

1986 г.

Толбухин

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??