Понякога се случва да е лято,
понякога - на всеки девет месеца,
годината живее за житата,
родени от погребаните есенници.
И точно затова е тъй горещо,
годината разлива се от щастие
под синьоококорената леща
на лятното небесно безобразие.
И всичко е със цвят на карамел.
Ковано старо злато с кехлибари,
до сладко ферментирал златен хмел
и пушек от угасваща цигара
опиват със омара сетивата.
И в този миг единствен във годината
пияната ми сянка сред житата
играе си на гоненица с зимата
и крие се във твоите обятия.
© Ирина Все права защищены