Замислил се веднъж човек
Защо в този труден век
Лицемерието е на мода
И всеки мисли само за угода.
Защо в думите не може
Истината, като монета да заложи
И въпреки голямата беда
След думите изречени сега
Да спиш спокойно с чиста съвест
В сърцето ти да няма горест.
Усещам, че не ни е лесно
В този век да бъде честно
Хем думите да са ни големи
Хем бъдещето ни без проблеми.
Затуй бъдете лицемери
Но мъничко и без химери
Че ти човече си велик
А всички други са без лик.
Омразата е друга болест гадна
Която ни яде и пак е гладна
И много болни има тука
Но на никой вече не му пука.
А ако си имаме централа
Която да се храни от омраза
Тогава токът ще е без пари
А животът в България ще ври.
И всички ще живеем дружно
Не мислейки за бъдещето тъжно
Защото всички ще живеем от омраза
И с лицемерната зараза.
© Hristo Hristov Все права защищены