17.10.2018 г., 2:59 ч.

Лицемерие 

  Поезия » Гражданска
444 1 1

Замислил се веднъж човек

Защо в този труден век

Лицемерието е на мода

И всеки мисли  само за угода.

 

Защо в думите не може

Истината, като монета да заложи

И въпреки голямата беда

След думите изречени сега

Да спиш спокойно с чиста съвест

В сърцето ти да няма горест.

 

Усещам, че не ни е лесно

В този век да бъде честно

Хем думите да са ни големи

Хем бъдещето ни без проблеми.

 

Затуй бъдете лицемери

Но мъничко и без химери

Че ти човече си велик

А всички други са без лик.

 

Омразата е друга болест гадна

Която ни яде и пак е гладна

И много болни има тука

Но на никой вече не му пука.

 

А ако си имаме централа

Която да се храни от омраза

Тогава токът ще е без пари

А животът в България ще ври.

 

И всички ще живеем дружно

Не мислейки за бъдещето тъжно

Защото всички ще живеем от омраза

И с лицемерната зараза.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??