1 июл. 2018 г., 07:47

Липова нощ 

  Поэзия » Пейзажная
1232 7 13

Виж залезът деня придърпа

и сведе мигли вечерта,

завита в тъмната си кърпа...

Мирише на липи нощта.

 

Чуй диша къщата, заспива,

а уморената стреха

на глътки тишина отпива...

Мирише на липи нощта.

 

Чуй, как щурче с виола нежна

насред смълчаната трева

възпява своите копнежи...

Мирише на липи нощта.

 

И виж, как с тънък лъч отгоре

най-любопитната луна

наднича в нашия прозорец...

Мирише на липи нощта.

 

© Калина калина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??