1.07.2018 г., 7:47 ч.

Липова нощ 

  Поезия » Пейзажна
1223 7 13

Виж залезът деня придърпа

и сведе мигли вечерта,

завита в тъмната си кърпа...

Мирише на липи нощта.

 

Чуй диша къщата, заспива,

а уморената стреха

на глътки тишина отпива...

Мирише на липи нощта.

 

Чуй, как щурче с виола нежна

насред смълчаната трева

възпява своите копнежи...

Мирише на липи нощта.

 

И виж, как с тънък лъч отгоре

най-любопитната луна

наднича в нашия прозорец...

Мирише на липи нощта.

 

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??