Jul 1, 2018, 7:47 AM

Липова нощ 

  Poetry » Landscape
1217 7 13

Виж залезът деня придърпа

и сведе мигли вечерта,

завита в тъмната си кърпа...

Мирише на липи нощта.

 

Чуй диша къщата, заспива,

а уморената стреха

на глътки тишина отпива...

Мирише на липи нощта.

 

Чуй, как щурче с виола нежна

насред смълчаната трева

възпява своите копнежи...

Мирише на липи нощта.

 

И виж, как с тънък лъч отгоре

най-любопитната луна

наднича в нашия прозорец...

Мирише на липи нощта.

 

© Калина калина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??