4 июл. 2007 г., 16:57

Любов по време на Война 

  Поэзия
1403 0 26
Не защото си нервен от делници,
уморен от човешка престореност.
Не защото се лутам в безцелност.
Погледни ме... защото съм твоя.

Не защото звънът на доспехи
си е нашата форма на звук.
Не защото и днес се превзехме.
Погледни ме... защото съм тук.

Не защото не ме нараняваш.
Не защото във тази война
побеждава един - губят двама.
Погледни ме... защото боля.

И защото един ден кръвта ни
ще се слее в едно същество.
Нека не е изтекла от рани.
Вместо залп да творим зарево!

Аз не зная дали те разбирам,
или все ми убягваш (почти)...
Но... в Любов и Война се умира.
Аз живея. Защото Си Ти.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??