12 июл. 2009 г., 23:15

Меланхолия 

  Поэзия
406 0 3

Меланхолия


 


И беше ден. Навън валеше.

Нейде тънък стон кънтеше...

В една гора, в нечии гърди,

прогнило, болно, сърцето спи.


Очи гледат през тъмен елмаз

червена роза - гледат в захлас.

Тяло попива въздух солен,

тръпне, очаква новия ден.


А в края на ничия вселена,

облегната на чужди колена

зее пропаст тъмна и бездушна.

Ах, как искам в нея да се мушна.


Леко плашещо кристали валят.

Слънчогледи - сърцата ги болят.

Нейде в небето облак гние,

от света успя той да се скрие.

 


© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??