19 окт. 2017 г., 20:05

Моята България 

  Поэзия » Для детей
1366 5 26

                   Търся моята страна

                   в карта стара - на стена.

                   Колко мъничка е тя,

                   а огромен е света.

 

                   Дунав - синичка черта,

                   във кафяво - планина.

                   Стара пише, че е тя.

                   По-надолу - низина.

 

                   Седем сини езера

                   там, във Рила планина.

                   И Родопа, кат` вълна

                   тук, до моята ръка.

 

                   Ей го Черното море

                   и селца. И градове...

                   Бие мойто сърчице,

                   родното ме все зове!

 

                  Толкоз мъничка страна,

                  но е в моята душа!

                  И до края на света

                  българче ще се зова!

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Аз съм българче »

3 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??