Вървя по улиците на града
и срещам скритата вражда,
недоверието плъзнало,
отчуждеността.
Дали на болен мозък
са измислица,
или са истина?
Вървя по улиците на града
и срещам някаква жена -
в защитна броня обкована,
забравила искреността.
Най-после срещам и деца.
Дали ги милва нечия ръка,
или растат във самота?
Къде си ти,
човешка топлота?
© Росица Танчева Все права защищены