27 февр. 2008 г., 17:01

На малката уличка 

  Поэзия » Другая
1092 0 1
 

На малката уличка

 

Тихата стая - с нечутите думи,

шумният град - с безкрайните улички,

самотният дом - с разбити илюзии...

Вятърът носи се... спомени сее.

 

Самотният дом на централната улица -

отекват в него гласове на покойници,

смехове и игри на невинни деца...

Останал е в паяжини и повехнали мечти.

 

Шумният град прикрива умората -

пулсират в него милиони коли,

задръстени всички по малките улички...

Прекресен е тътенът... животът кипи!

 

Тихата стая - с изглед към дворчето,

с розите, в чиито листа росата искри...

Навън е студено, а вътре гори...

Спокойствие и спомени през огледало пречупени.

 

Вятърът носи... спомени сее...

за безкрайните улички в шумния град,

за самотния дом с разбити илюзии,

за нечутите думи на тихата стая...

 

© Бианка Тошева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??