3 сент. 2020 г., 20:04

Не ме оставяй 

  Поэзия » Другая
474 4 8

Не ме оставяй днес
на моя Бог.
Кажи ми, че от него нямам нужда,
защото ти
сега ще будиш слънцето
и нощите ще водиш
на каишка.
Защото ще ми забраниш
молитвите,
поискал с устни само
да се смея,
когато роклята ми като птиче
от палавия вятър се развее.
Защото ще прекръстиш
страховете ми
и всичките вини ще изповядаш,
сълзите,
гъделичкащи лицето ми,
под топлите ти пръсти
да избягат.
Не ме оставяй мислеща
пред смисъла!
Предълго съм се взирала
в небето.
Кажи ми, че си тук
и че си истина,
и свещите духни,
за да не светят.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??