Гледаш ме. Сякаш прощален,
залезът хълма притиска.
Тръгваш по мръкнало
- демон на Врубел,
нямаш ни покрив, ни име.
Утро протегне ли бяла пътека,
пак Атлантида те вика.
Чайка над твоята мачта понесена -
пътя ти следвам.
Не питам.
© Росица Петрова Все права защищены