12 дек. 2018 г., 09:46

Никулден 

  Поэзия » Другая
354 1 1

На Никулден морето мълчи с накривен калпак.

С гордост очаква в своите води безстрашен юнак.

Рибарите на кея са в покой, лежерно пушат лули.

Един кораб в далечината плува, щедро дими.

Рибите танцуват в кръг. Чайки и гларуси на пръсти вървят.

Мрежите се пълнят с доброта - става поредица от чудеса.

Мирисът на морето влиза директно в сърцето –

вечната тръпка на човек, съхранил в душата си детето.

Независимо от улова, очите не губят своята посока.

Чуват шепота на рапана сред бурите на вълнолома.

Капитанът дава чест и шапка сваля пред своя господар.

Николай - в храма на сърцето пали свещ, за всеки от

небето.

Парафинът капе като мед.

По вените се стича свещеният елей.

Една звезда в морето песен пей.

06.12.2018

© Тодорка Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??