25 сент. 2020 г., 18:30

Очи в очи 

  Поэзия » Другая
297 7 4

Невидими са птиците ми топли
и ласката им също е невидима...
Статичното небе и храм, и гроб е,
но ехото е винаги раздвижено.


Тревогата на питомните облаци
на залеза зениците разсмива.
Не си мисли, че птиците са болни,
защото дъжд и вятър ги настига.


Перцето се завърта по спирала
и стига най-прекрасното начало.
Щастливите пространства са Шамбала,
но краят ги съветва полудяло.


Невидимо обикнала тревога,
най-смелата ми птица се раздвижва.
И само тя съвети търси в Бога...
Спокойните не търсят вече нищо.


Невидимо, на рамо на икона,
ще кацне след последния си полет,
пожарите в очите й ще молят... 
Светците за невидимия поглед.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Спокойните не търсят вече нищо"...
  • "право, куме, та в очи" - за това, ако някой мисли, че спокойните имат всичко, затова не търсят нищо. А иначе може още мъдрости да се извадят от тук.
  • Магьосница си ми ти, Рени, магьосница...
  • Ех, Райне. Чудесно е!
Предложения
: ??:??